Povezan staž 1.344 radnika

A. J. R.
Povezan staž 1.344 radnika

Banjaluka - Za socijalno zbrinjavanje 1.344 radnika iz 63 preduzeća Vlada Srpske prošle godine uplatila je oko tri miliona maraka.

U informaciji o realizaciji programa socijalnog zbrinjavanja radnika koju je Vlada usvojila na jučerašnjoj sjednici navedeno je da je za doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje utrošeno 2,96 miliona, a 37.652 marke na ime doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti.

Od 2004. do kraja 2017. godine Srpska je za realizaciju ovog programa obezbijedila 180,94 miliona KM i to za socijalno zbrinjavanje 61.214 radnika iz 412 preduzeća.

- Od tog broja, omogućeno je ostvarivanje prava na starosnu penziju za 7.107 radnika iz preduzeća koja su u procesu privatizacije, stečaja i likvidacije - saopšteno je iz Vlade.

Ministri su juče dali saglasnost za izdavanje garancije za zaduženje "Autoputeva RS" za 70 miliona evra kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) po projektu izgradnje koridora 5C - dio jedan. Taj novac biće utrošen za izgradnju dvije petlje na autoputu Johovac (Tovira) i Rudanka (Kostajnica), te dionicu u dužini od 6,1 kilometar između te dvije petlje i prilazni put dužine kilometar.

Vlada je dala saglasnost i za izdavanje garancije za zaduženje "Autoputeva" kod EBRD-a u iznosu od deset miliona evra za završetak gradnje autoputa od Banjaluke do Doboja. 

Ministri su utvrdili pet prijedloga izmjena i dopuna zakona među kojima su Izborni zakon RS, Zakon o naučnoistraživačkoj djelatnosti, te Zakon o sudskim taksama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana