Povećanje plata radnicima rođendanska čestitka

Agencija
Povećanje plata radnicima rođendanska čestitka

Banjaluka - Zadatak Srne jeste da se činjenicama odgovori na spinove koji su namijenjeni tome da destabilizuju institucije Srpske. Stekli smo povjerenje javnosti i medijska scena RS je nezamisliva bez Srne koja je najpouzdaniji hroničar Srpske od osnivanja do danas.

Ovo je juče istakao generalni direktor Novinske agencije Republike Srpske - SRNA Radmilo Šipovac na centralnoj svečanosti povodom 26 godina rada agencije.

- Možemo da i ubuduće obećamo profesionalno izvještavanje i domaćinsko poslovanje - kazao je Šipovac.

On je rekao da je ova agencija juče dobila najljepšu čestitku od premijera Srpske Željke Cvijanović, jer je rebalansom republičkog budžeta predviđeno dodatnih 100.000 KM za poslovanje Srne, što će biti iskorišćeno za povećanje plata zaposlenima. Šipovac je rekao da plate u ovoj agenciji nisu povećavane 10 godina. On je naveo da je planirano da usluge Srninog video-servisa počnu naplaćivati, te da već postoje potpisani ugovori sa nekoliko televizija.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović ocijenio je da je Srna važna za Srpsku, poželjevši joj da nastavi da se razvija.

- Ona treba da bude podrška svim institucijama Srpske u njihovom razvoju, kao što institucije treba da stanu iza agencije kakva je Srna - rekao je Čubrilović.

Cvijanovićeva je izjavila da je Srna aktivno učestvovala u svakoj fazi razvoja Srpske i da je planirano povećanje plata jedan od načina da Vlada pokaže da cijeni ono što zaposleni u Srni rade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana