Повећање плата радницима рођенданска честитка

Агенција
Повећање плата радницима рођенданска честитка

Бањалука - Задатак Срне јесте да се чињеницама одговори на спинове који су намијењени томе да дестабилизују институције Српске. Стекли смо повјерење јавности и медијска сцена РС је незамислива без Срне која је најпоузданији хроничар Српске од оснивања до данас.

Ово је јуче истакао генерални директор Новинске агенције Републике Српске - СРНА Радмило Шиповац на централној свечаности поводом 26 година рада агенције.

- Можемо да и убудуће обећамо професионално извјештавање и домаћинско пословање - казао је Шиповац.

Он је рекао да је ова агенција јуче добила најљепшу честитку од премијера Српске Жељке Цвијановић, јер је ребалансом републичког буџета предвиђено додатних 100.000 КМ за пословање Срне, што ће бити искоришћено за повећање плата запосленима. Шиповац је рекао да плате у овој агенцији нису повећаване 10 година. Он је навео да је планирано да услуге Срниног видео-сервиса почну наплаћивати, те да већ постоје потписани уговори са неколико телевизија.

Предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић оцијенио је да је Срна важна за Српску, пожељевши јој да настави да се развија.

- Она треба да буде подршка свим институцијама Српске у њиховом развоју, као што институције треба да стану иза агенције каква је Срна - рекао је Чубриловић.

Цвијановићева је изјавила да је Срна активно учествовала у свакој фази развоја Српске и да је планирано повећање плата један од начина да Влада покаже да цијени оно што запослени у Срни раде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана