Potpisan ugovor o prenosu prava svojine u kasarni Zalužani na MUP RS

Srna
Potpisan ugovor o prenosu prava svojine u kasarni Zalužani na MUP RS

Laktaši - Ministar unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske Dragan Lukač i načelnik opštine Laktaši Miroslav Kodžoman potpisali su danas ugovor o prenosu prava svojine i susvojine u Kasarni "Zalužani", čime 35 hektara zemljišta prelazi u vlasništvo MUP-a.

Lukač je najavio da će na tom prostoru biti organizovan centar za obuku pripadnika MUP-a.

"Proces koji sada radimo je novi pravilnik o sistematizaciji koji podrazumijeva formiranje centra za obuku i preseljenja organizacionih jedinica MUP-a u budući centar. Projekat je već u fazi izrade, a nakon toga slijedi tender za javnu nabavku radova na objektima i uređenju", rekao je Lukač novinarima u Laktašima.

On je dodao da će u narednom periodu MUP polovinu zemljišta Kasarne "Sarica" u Trnu ustupiti opštini Laktaši za formiranje mjesne zajednice, ambulante, vrtića, vatrogasne i drugih službi.

Kodžoman je rekao da dodijeljeni dio zemljišta ne obuhvata auto i moto-stazu u Zalužanima, koja je ostala u vlasništvu opštine Laktaši kao važan segment ove lokalne zajednice.

On je naglasio da će sada opština praviti dalje planove, a što će zavisiti od investicija, jer je riječ o velikom području za koje je sigurno potrebno više miliona KM.

Kodžoman je rekao da će opštini Laktaši od velike koristi biti obećano zemljište Kasarne "Sarica", s obzirom da će komunalne službe na području mjesne zajednice Trn biti koncentrisane na jednom mjestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana