Потписан уговор о набавци опреме за наплату путарине

Срна
Потписан уговор о набавци опреме за наплату путарине

Бањалука - Јавно предузеће "Аутопутеви Републике Српске" Бањалука потписало је уговор са Институтом "Михајло Пупин" из Београда и локалним партнером "Калдера компани" из Лакташа о набавци опреме неопходне за успостављање система наплате путарине на аутопуту Градишка - Бањалука.

"Ова опрема биће уграђена у објекте на наплатној станици жЈакуповциж, а добављач је уговором обавезан да, по испоруци и инсталацији опреме, проведе и обуку радника", изјавио је Срни директор "Аутопутева Републике Српске" Душан Топић.

Топић је подсјетио да је у августу окончан поступак избора укупно 22 радника, од којих ће 14 радити као инкасанти - благајници, док су остали неопходно руководеће особље унутар новоформираног Одјељења за наплату путарине.

Према његовим ријечима, наплатна станица "Јакуповци" прво је наплатно мјесто на аутопуту Градишка - Бањалука и уједно је улазно-излазна рампа, будући да "Аутопутеви Републике Српске" са наплатом путарине крећу кроз отворени систем.

"Касније, по изградњи моста преко Саве у Градишци, као и завршетком аутопута Бањалука - Добој, отворени систем постепено ће бити замијењен затвореним, односно постављањем наплатних рампи на свим прикључцима на аутопут Градишка - Бањалука", појаснио је Топић.

Он је подсјетио да је предузеће "Аутопутеви Републике Српске" Бањалука још у јесен прошле године покренуло поступак успостављања система наплате путарине, избором најповољнијег извођача радова на изградњи објеката на наплатној станици "Јакуповци".

"Тај посао добило је предузеће жПриједорпутевиж из Приједора које је током августа жАутопутевимаж предало на употребу објекте на будућем наплатном мјесту у Јакуповцима", каже Топић.

Он је навео да је упоредо с тим проведен и поступак избора добављача опреме који је, међутим, због жалбе једног од учесника на тендерску процедуру, трајао нешто дуже него што је било предвиђено.

"Поступак је настављен тек након што је Канцеларија за разматрање жалби БиХ средином октобра одбацила жалбу као неосновану и тиме омогућила потписивање уговора са изабраним добављачем опреме", рекао је Топић.

Он је напоменуо да је Институт "Михајло Пупин", као носилац конзорцијума, реномирана фирма са богатим искуством у овој области, те је, између осталог, одговоран за систем наплате путарине у Републици Србији, као и у ФБиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана