Постхумна одликовања за 31 погинулог борца из Бањалуке и Градишке

Постхумна одликовања за 31 погинулог борца из Бањалуке и Градишке 22.12.2017 22:58 | РТРС

Бањалука - С подручја града Бањалука и општине Градишка данас је постхумно одликован 31 погинули борац.

Медаље "Заслуга за народ", породицама погинулих уручио је изасланик предсједника Републике Српске, Синиша Каран.

Игор Каракаш примио је одликовање за оца који је погинуо на Грмечком ратишту. Старе ране, каже, поново су отворене, али оних који су поднијели највећу жртву треба с поносом да се сјећамо.

- Породица је сад на окупу, сви смо заједно. Не требамо плакати када поменемо погинуле, требамо се прекрстити, каже Игор.

Погинуле борце, који су дали највећи допринос у стварању Српске и трајно своја имена уписали у њене темеље, не смијемо заборавити, поручили су из Кабинета предсједника Српске.

- Прилика је да указом предсједника Републике Српске све институције и грађани укажу посебну част онима који су дали највредније што свако има. Они су трајно0 уписали своја имена у темеље Српске, истакао је Синиша Каран, изасланик предсједника Републике Српске.

Одликовани борци показали су херојство током извршавања својих патриотских задатака што нам је донијело слободу, кажу у Организацији породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила.

- Жртвовали су свој живот. Као што смо чули, 31 борац је одавде погинуо у стварању и очувању Српске, рекао је Недељко Митровић, предсједник Републичке организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик од 2012. године до данас постухно је одликовао 1.564 погинула борца Војске Републике Српске.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица