Пословање Олимпијског центра Јахорина одскијало у плус

nezavisne.com
Пословање Олимпијског центра Јахорина одскијало у плус

Јахорина - Олимпијски центар "Јахорина" након 12 година је имао позитивно пословање у једној години с плусом нешто већим од пола милиона марака, показује данас објављен извјештај на Бањалучкој берзи за 2017. годну.

Укупни приходи Центра у прошлој години износили су 7,83 милиона КМ, а расходи 7,29 милиона КМ, чиме се долази до нето добити од 544.798 марака.

Расходи су остали на готово истом нивоу као и у 2016. години, али су се приходи више него удуплали, јер су те године износили тек 3,42 милиона КМ.

Највећи дио прихода односи се на приходе од продаје услуга, и то 4,5 милиона, а највећи расход је направљен за трошкове зарада запослених у износу од 2,12 милиона марака. 

Ипак, пред Управом је још много посла, јер су посљедице лошег пословања и те како видљиве.

Акумулирани губитак предузећа износи око 21,7 милиона КМ, а укупне обавезе, краткорочне и дугорочне, 35,7 милиона КМ. Повећане су само дугорочне обавезе, док су краткорочне смањене.

На крају године у овом акционарском друштву било је запослено 165 радника, за седам више него у 2016. години.

Инвестиционо-развојна банка, која је раније купила обвезнице ОЦ, односно Акцијски фонд, којим ова банка управља, већински је акционар Олимпијског центра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана