Poslije blokade isplata iz Banke Srpske penzije sele u drugu banku ili poštu

D. K.
Poslije blokade isplata iz Banke Srpske penzije sele u drugu banku ili poštu

Banjaluka - Banka Srpske i Fond penzijsko-invalidskog osiguranja RS obavijestili su penzionere koji su primali penzije putem te banke da su obavezni da najkasnije do 5. decembra otvore račun u nekoj od banaka sa kojima Fond PIO ima potpisan ugovor i da o tome obavijeste najbližu poslovnicu Fonda.

Isplata penzija za 1.692 penzionera putem Banke Srpske onemogućena je zbog blokade svih njenih aktivnosti i uvođenja privremene uprave u banku.

Fond PIO ima ugovor sa Unikredit bankom, NLB Razvojnom bankom, Novom bankom, Hipo Alpe Adrija bankom, Sberbankom, Pavlović internešnel bankom, Komercijalnom bankom, MF bankom, Inteza Sanpaolo bankom, Prokredit bankom, Rajfajzen bankom i Bosna bankom internešnel.

"Pošte Srpske" pozvale su penzionere koji su primali penzije putem Banke Srpske da za isplatu naredne penzije izaberu njih, navodeći da poštari bez naknade novac donose na kućni prag.

Agencija za bankarstvo RS uvela je 16. novembra privremenu upravu u Banku Srpske jer je njen kapital pao ispod zakonskog minimuma i zbog toga što banka nije ispoštovala naloge agencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana