Попусти за зимске резервације љетовања и до 45 одсто

nezavisne.com
Попусти за зимске резервације љетовања и до 45 одсто

Бањалука - Због таласа попуста за љетовања која већ увелико нуде хотелијери у Хрватској, Грчкој и Турској, туристичке агенције у БиХ имају пуне руке посла, јер грађани увелико током зиме резервишу смјештај на мору захваљујући попустима и до 45 одсто.

Додатна погодност је и могућност плаћања на рате па се радије одлучују у зимском периоду започети отплате љетовања како би до почетка одмора све исплатили и тако сакупили више џепарца за сунчане плаже.

"Први пут смо се одлучили за ову понуду, која укључује седам полупансиона за нашу четворочлану породицу у једном хотелу у Хрватској. Нисмо никада ту боравили, али сам чула да су људи имали позитивна искуства. Преко једне агенције већ смо почели уплаћивати рате, а у овом периоду имамо попуст и то ће нас на крају изаћи око 1.200 КМ, што је прихватљиво за једну породицу", испричала нам је Бањалучанка Сања М.

У сарајевској агенцији "Релакс Турс" кажу да се љетовања увелико резервишу, а најактуелнија дестинација је Турска.

"То су углавном породична љетовања, која нуде пакете аранжмана и укључују авионски лет и тансфер до хотела, који су три, четири и пет звјездица, с комплетном услугом за цијелу породицу", каже Мерима Хрват из ове агенције и додаје да на поједине резервације хотелијери у овом периоду нуде попуст и до 45 одсто до одређеног датума.

Осим Турске, како истиче, аранжмане нуде и неки хотели на Јадрану, с тим да углавном имају само хотелски смјештај, али не и превоз.

"Што се тиче Јадрана, ту се цијене крећу од око 50 КМ па надаље дневно по особи за полупансион. Из Сарајева се Грчка мало тражи, а што се тиче Турске цијене се крећу од 800 КМ по особи за седмодневни аранжман с авионском картом", додају из ове агенције.

Истичу да у овом периоду најчешће резервишу људи који живе у иностранству и имају дефинисане годишње одморе.

У Агенцији "Цептер паспорт" кажу да су у току попусти до 31. јануара, док други талас траје до краја фебруара, а грађани се највише интересују за Грчку од аутобуских до авионских аранжмана.

"Цијене се крећу у великом распону у зависности од термина, али ми у овом периоду најнормалније продајемо љетне аранжмане и то траје још од прошле године. Нудимо одгођено плаћање и имамо уговоре с фирмама, појединачне уговоре, индивидуално се договарамо са старим клијентима", кажу у овој агенцији и додају да су попусти у овом периоду 10 до 15 одсто.

И бањалучка агенција "Адриатика лајн" има понуде љетовања које су почеле у 11. мјесецу лани, али како кажу у тој агенцији, сваке године резервације крећу све раније због попуњености капацитета и попуста.

"Попусти зависе од хотела до хотела, али генерално сада су јефтинији 20 до 30 одсто и људи могу да бирају. Грчка и Хрватска су нам и ове године најпопуларније дестинације", каже Дарио Никшић из "Адриатика лајна".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана