Поповић: Редовно наставити пружање здравствених услуга у Зворнику

Срна
Поповић: Редовно наставити пружање здравствених услуга у Зворнику

Зворник - Нови вршилац дужности директора Опште болнице Зворник Иван Поповић рекао је да ће један од његових приоритетних задатака бити да ова здравствена установа несметано настави са пружањем услуга пацијентима, што је и бит њеног постојања.

„Задатак је да вратим Општу болницу на стари пут - пут успјеха, да све службе и одјељења синхронизовано функционишу и да не буде нервозе и застоја у раду“, рекао је новинарима Поповић.


Он је додао да ће у ходу бити рјешавано и питање које сада оптерећује ову здравствену установу, а односи се на то да су здравствени радници унутар колектива били подијељени за овог или оног директора.

„На нама је да радимо и да пружамо услуге пацијентима, свак у оквиру свог радног мјеста, а кадровском политиком нека се баве надлежне структуре, наравно уважавајући корисна и логична рјешења“, рекао је Поповић.

Он је нагласио да ће радити на томе да Општу болницу врати у нормално финансијско пословање.

Поповић је прије именовања на функцију вршиоца дужности директора Опште болнице радио на правним пословима у Фонду здравственог осигурања Републике Српске – Дирекција Зворник.

Влада Републике Српске разријешила је данас вршиоца дужности директора Опште болнице Зворник Јована Окуку и на ту функцију именовала Ивана Поповића.

Окука је за вршиоца дужности директора Опште болнице Зворник именован 12. октобра када је и разријешен дотадашњи директор Милорад Дрљевић.

Љекари Опште болнице су од 14. октобра одржавали получасовне информативне разговоре испред ове здравствене установе, незадовољни смјеном Дрљевића и именовањем Окуке.

Љекари Опште болнице Зворник договорили су 27. октобра на састанку са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком да прекину са информативним разговорима и наставе да раде у пуном капацитету, а да ће надлежни органи размотрити све претходне процедуре и обезбједити најбоља рјешења за ову здравствену установу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана