Поплављени ослобођени плаћања услуга РУГИП-а

Г. О.
Поплављени ослобођени плаћања услуга РУГИП-а

Бањалука - Влада Републике Српске прихватила је у сриједу на сједници иницијативу за ослобађање од плаћања накнаде обвезника погођених у поплавама 2014. године за коришћење података и услуга које пружа Републичка управа за геодетске и имовинско-правне односе (РУГИП).

Право на ослобађање од плаћања ових накнада имају грађани и пословни субјекти који су, директно погођени поплавама, дошли у тешку материјално-финансијску ситуацију, којом је њихова егзистенција директно угрожена, а евидентирани су у Јединственом регистру штете као лице које је претрпјело штету већу од 5.000 марака. Ово право могу да остваре до дана санирања штете изазване поплавама, а најкасније до краја 2015. године.

- Задужује се РУГИП да свим подручним јединицима и канцеларијама да инструкције о уједначеном поступању у вези са ослобађањем грађана и пословних субјекта који су погођени поплавама од плаћања накнаде за коришћење њихових услуга - саопштено је из Владе РС.

Влада је усвојила и нацрт закона о измјенама и допунама Закона о храни, због потребе прецизнијег уређења ове материје и отклањања недостатака уочених у његовој примјени. Поред овог, усвојена је и информација о пројекту "Јачање капацитета у сектору вода", као и о стању примарне пољопривредне производње након поплава, града и обилних падавина. Донесена је одлука и о давању сагласности Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију на план утрошка средстава - текући грантови за националне паркове "Сутјеска" и "Козара" у износу од 338.074 марке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана