Ponovo propala prodaja Slateksa: Imovinu od 7,7 miliona neće ni za 2,5

nezavisne.com
Ponovo propala prodaja Slateksa: Imovinu od 7,7 miliona neće ni za 2,5

Banjaluka - I peti pokušaj prodaje Gerontološkog centra "Slateks" u Slatini je propao jer zainteresovanih kupaca na današnjoj licitaciji, kao i za sve prethodne do sada, nije bilo.

Imovina procijenjena na 7,76 miliona maraka mogla se kupiti za 2,48 miliona KM, što je bila najniža cijena po kojoj su se objekti i oprema ovog centra mogli prodati.

Prema riječima Vlajke Gurešića, stečajnog upravnika, o daljim potezima odlučiće Odbor povjerilaca, koji će u za sedam dana održati sjednicu.

Kompleks ima šest objekata sa 4.550 kvadrata korisne površine, zemljište površine 5.498 kvadratnih metara te gerontološka oprema, hotelska i ugostiteljska oprema, vozila, alat i inventar. Centar ima smještajne kapacitete od 174 ležaja u 99 soba.

Potraživanja prema "Slateksu" iznose oko 11 miliona maraka, a najveći povjerioci su uglavnom banke preko kredita. Kada su radnici u pitanju, obaveze prema njima su izmirene za 2015. i 2016. godinu i još im se duguje oko 300.000 maraka obaveza. Na dan otvaranja stečajnog postupka radio je 21 radnik.

Luksuzno opremljen Gerontološki centar "Slateks" otvoren je 2011. godine da bi 2016. bio zatvoren, a za njegovu izgradnju je potrošeno gotovo šest miliona maraka.

Loša popunjenost te opterećenost brojnim kreditima i kamatama primorali su Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS da pokrene postupak likvidacije nad ovom javnom ustanovom da bi u martu prošle godine bio otvoren stečajni postupak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana