Pomoć za 234 boračke porodice u Prijedoru

Snežana Tasić
Pomoć za 234 boračke porodice u Prijedoru

Prijedor - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Petar Đokić uručio je juče u Prijedoru 234 rješenja o dodjeli nepovratnih novčanih sredstava za boračke porodice čija je vrijednost 1,73 miliona maraka.

Đokić je istakao da je od 2008. godine, kada je startovao program stambenog zbrinjavanja u Prijedoru, izgrađeno 90 stanova.

- Nešto ranije smo dodijelili novac za 190 porodica i stambeno ih zbrinuli, tako da smo sa ovim sredstvima i dogovorenom gradnjom još 40 stanova u Prijedoru riješili stambena pitanja ovih kategorija - rekao je Đokić.

On je dodao da je ovim programom, koji se završava na kraju 2014. zbrinuto ukupno 5.606 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije u RS, a njegova vrijednost je 107 miliona računajući 570 stanova koji su u izgradnji.

- Drago mi je da sam bio član Vlade koja je imala razumijevanje da u protekle četiri godine vodim ovaj program  i dovedem ga do kraja kao najhumaniji program koji je poslije rata sprovela vlast RS - kazao  je Đokić.

Predsjednik Udruženja porodica poginulih boraca Zdravka Karlica je istakla da su ove kategorije zajedno sa borcima dale najveći doprinos onom najvrednijem što svi danas imamo, a to je RS.

Među onima koji su juče dobili rješenje o dodijeljenim sredstvima za stambeno zbrinjavanje bila je Đuja Komljenović koja živi u naselju Urije.

- Muž mi je poginuo i ostala sam sama sa dva sina, dvije snahe i četvoro unučadi. Dotrajala kuća u kojoj svi živimo je izgrađena 1964. godine, krov joj je propao. U mom naselju to je jedina kuća koja nije obnovljena, a ostao je nesagrađan sprat jer nismo imali novca - kazala je Komljenovićeva i dodala da se nada da će sa ovim novcem uspjeti da pomogne djeci da imaju bolje uslove za život nego do sada.

Nezadovoljni invalidi

Grupa nezadovoljnih invalida poručila je juče Petru Đokiću da im stambeno pitanje nije adekvatno riješeno, jer su ranije dobili samo građevinske pakete, a u međuvremenu su im proširene porodice.

- Ovaj program će vjerovatno biti dograđivan u narednom periodu. Sastanak sa njima zakazan je već u ponedjeljak u Banjaluci i vidjećemo da li postoji mogućnost da im pomognemo - kazao je Đokić i dodao da je u proteklom periodu našao bezbroj načina da pomogne ljudima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana