Помоћ за 234 борачке породице у Приједору

Снежана Тасић
Помоћ за 234 борачке породице у Приједору

Приједор - Министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Петар Ђокић уручио је јуче у Приједору 234 рјешења о додјели неповратних новчаних средстава за борачке породице чија је вриједност 1,73 милиона марака.

Ђокић је истакао да је од 2008. године, када је стартовао програм стамбеног збрињавања у Приједору, изграђено 90 станова.

- Нешто раније смо додијелили новац за 190 породица и стамбено их збринули, тако да смо са овим средствима и договореном градњом још 40 станова у Приједору ријешили стамбена питања ових категорија - рекао је Ђокић.

Он је додао да је овим програмом, који се завршава на крају 2014. збринуто укупно 5.606 породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије у РС, а његова вриједност је 107 милиона рачунајући 570 станова који су у изградњи.

- Драго ми је да сам био члан Владе која је имала разумијевање да у протекле четири године водим овај програм  и доведем га до краја као најхуманији програм који је послије рата спровела власт РС - казао  је Ђокић.

Предсједник Удружења породица погинулих бораца Здравка Карлица је истакла да су ове категорије заједно са борцима дале највећи допринос оном највреднијем што сви данас имамо, а то је РС.

Међу онима који су јуче добили рјешење о додијељеним средствима за стамбено збрињавање била је Ђуја Комљеновић која живи у насељу Урије.

- Муж ми је погинуо и остала сам сама са два сина, двије снахе и четворо унучади. Дотрајала кућа у којој сви живимо је изграђена 1964. године, кров јој је пропао. У мом насељу то је једина кућа која није обновљена, а остао је несаграђан спрат јер нисмо имали новца - казала је Комљеновићева и додала да се нада да ће са овим новцем успјети да помогне дјеци да имају боље услове за живот него до сада.

Незадовољни инвалиди

Група незадовољних инвалида поручила је јуче Петру Ђокићу да им стамбено питање није адекватно ријешено, јер су раније добили само грађевинске пакете, а у међувремену су им проширене породице.

- Овај програм ће вјероватно бити дограђиван у наредном периоду. Састанак са њима заказан је већ у понедјељак у Бањалуци и видјећемо да ли постоји могућност да им помогнемо - казао је Ђокић и додао да је у протеклом периоду нашао безброј начина да помогне људима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана