Помоћ стиже за 20 избјегличких породица

В. К.
Помоћ стиже за 20 избјегличких породица

Бањалука - Испорука грађевинског материјала за укупно 20 породица избјеглих из Хрватске, које су започеле изградњу кућа у садашњем мјесту пребивалишта, требало би да почне за десет до 15 дана.

Помоћник министра за избјеглице и расељена лица Републике Српске Драго Вулета казао је да су у сриједу отворене понуде за набавку грађевинског материјала за породице у Бањалуци, Требињу, Градишци и Приједору. Грађевински материјал добиће у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања избјеглих и расељених лица.

- Веома брзо биће одабран понуђач и за најкасније 15 дана могла би да почне испорука грађевинског материјала и не видимо разлог да се у Требињу убрзо не заврши уградња материјала у пет кућа које су већ започете - рекао је Вулета.

Управни одбор Развојне банке Савјета Европе одобрио је прије неколико дана и изградњу 438 станова у БиХ у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања избјеглих и расељених лица, која нови кров над главом могу да очекују половином идуће године. За изградњу је одобрено 12,3 милиона евра.

Планирано је да у РС буду изграђена 252 стана и 48 кућа за најугроженије породице. Градња станова је планирана у Бањалуци, Приједору, Градишци, Дервенти, Броду, Бијељини, Власеници, Билећи и Фочи, а могла би да почне половином идуће године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана