Помама за послом у наплатним кућицама

Маријана Миљић
Помама за послом у наплатним кућицама

Бањалука - На конкурс за 36 радника који ће бити ангажовани у наплатним кућицама на дионици аутопута "9. јануар" од Прњавора до Добоја и Центру за одржавање и контролу саобраћаја стигло је 330 пријава, рекао је директор "Аутопутева РС" Душан Топић.

Конкурс је затворен у четвртак, али на адресу "Аутопутева" накнадно је стигао и мањи број пријава путем поште.

- Конкурс је расписан за пријем 15 радника и осам вођа смјене на наплатним кућицама у Прњавору и Добоју, док се остале позиције односе на радна мјеста у Центру за одржавање и контролу саобраћаја у Кладарима. Ове седмице ћемо прегледати пристигле пријаве и након тога позвати на интервју кандидате који су послали комплетне пријаве - казао је Топић.

Наплата путарине на првој дионици аутопута "9. јануар" требало би да почне до краја ове године.

- До сада смо одржали неколико састанака у Министарству саобраћаја и веза РС. Све предрадње за наплату путарине биће завршене до краја године и очекујемо да ће најкасније до Нове године возачи почети да издвајају новац за коришћење ове трасе аутопута - казао је Топић и додао да још не зна колико ће износити путарина.

Изградња друге дионице аутопута од Бањалуке до Прњавора иде планираном динамиком.

- При крају је изградња скоро свих већих објеката на тој дионици. Већ је почела израда канализације која је предуслов за постављање завршних слојева насипа како би се могло кренути са асфалтирањем. Први слојеви асфалта на овој дионици су положени прије двадесетак дана - рекао је Топић и додао да очекује да изградња ове дионице аутопута буде завршена у року, односно до краја 2017. године.

Кинези

Душан Топић је рекао да од кинеске Ексим банке очекују да представнике РС позове на преговоре у вези са изградњом аутопута од Гламоча до Млиништа.

- Кинезима смо предали сву потребну документацију у вези са изградњом ове трасе и очекујемо од Ексим банке да нас позове на завршне разговоре како бисмо потписали кредитни споразум - рекао је Топић и додао да ће овај пројекат бити представљен и почетком новембра у Риги на састанку кинеског премијера са премијерима и делегацијама 16 земаља источне и централне Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана