Policijsku značku dobio 131 kadet

 Policijsku značku dobio 131 kadet 23.09.2017 12:34 | Danijela Stokanić

Banjaluka - Zakletvu da će dužnost policijskog službenika obavljati savjesno i odgovorno, te da će se pridržavati Ustava i zakona u petak je položio 131 kadet osamnaeste klase Policijske akademije koji će biti raspoređeni širom Srpske i Brčko distrikta.

Poslije polaganja zakletve, kojem su prisustvovali brojni zvaničnici, uslijedilo je slavlje i fotografisanje sa prijateljima i ponosnim članovima porodica. Po znanju i sposobnostima među kadetima posebno su se isticali Sanja Tomić iz Bijeljine i Branko Petrović iz Ugljevika. Tomićeva, koja je posao dobila u Policijskoj upravi Bijeljina, kaže da cjelokupno školovanje nije bilo lako, ali da se može reći da je lako ako se to radi s ljubavlju i željom.

- Vjerujem da ću ostvariti maksimalan uspjeh, pokazati znanje i biti dobar i odgovoran policajac koji će služiti građanima i Srpskoj - istakla je Tomićeva.

Petrović kaže da je za njega velika čast i privilegija biti među najboljim kadetima.

- Osim toga, to je i obaveza, jer kako su profesori od nas očekivali mnogo, tako će sutra i naše starješine u policijskim stanicama - kazao je Petrović.

Završetak školovanja kadetima je čestitao, između ostalih, i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač. On je rekao da vjeruje da će policajci koji su završili osnovnu policijsku obuku doprinijeti bezbjednosti građana i RS.

- Narednog mjeseca promovisaćemo novu, 19. klasu, gdje ćemo školovati 220 policajaca, čije će školovanje trajati 13 i po mjeseci, kao i prethodne klase - najavio je Lukač.

Načelnik Uprave za policijsko obrazovanje Mile Šikman je istakao da će u MUP-u RS biti raspoređena 123 kadeta, dok je Policiji Brčko distrikta na raspolaganju biti osam kadeta.

Rođendan

Mile Šikman je kazao da je u petak obilježeno i 25 godina od početka policijskog obrazovanja, obuke i usavršavanja u MUP-u RS. U tom periodu u Upravi za policijsku obuku izdato je više od 35.000 uvjerenja po osnovu 117 raznih kurseva i seminara, pored osnovne policijske obuke.

- To je najbolja garancija da Srpska ima osposobljenu policiju i da je spremna da u svakom momentu odgovori svim zadacima - naglasio je Šikman.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica