Полицијску значку добио 131 кадет

Данијела Стоканић
Полицијску значку добио 131 кадет

Бањалука - Заклетву да ће дужност полицијског службеника обављати савјесно и одговорно, те да ће се придржавати Устава и закона у петак је положио 131 кадет осамнаесте класе Полицијске академије који ће бити распоређени широм Српске и Брчко дистрикта.

Послије полагања заклетве, којем су присуствовали бројни званичници, услиједило је славље и фотографисање са пријатељима и поносним члановима породица. По знању и способностима међу кадетима посебно су се истицали Сања Томић из Бијељине и Бранко Петровић из Угљевика. Томићева, која је посао добила у Полицијској управи Бијељина, каже да цјелокупно школовање није било лако, али да се може рећи да је лако ако се то ради с љубављу и жељом.

- Вјерујем да ћу остварити максималан успјех, показати знање и бити добар и одговоран полицајац који ће служити грађанима и Српској - истакла је Томићева.

Петровић каже да је за њега велика част и привилегија бити међу најбољим кадетима.

- Осим тога, то је и обавеза, јер како су професори од нас очекивали много, тако ће сутра и наше старјешине у полицијским станицама - казао је Петровић.

Завршетак школовања кадетима је честитао, између осталих, и министар унутрашњих послова РС Драган Лукач. Он је рекао да вјерује да ће полицајци који су завршили основну полицијску обуку допринијети безбједности грађана и РС.

- Наредног мјесеца промовисаћемо нову, 19. класу, гдје ћемо школовати 220 полицајаца, чије ће школовање трајати 13 и по мјесеци, као и претходне класе - најавио је Лукач.

Начелник Управе за полицијско образовање Миле Шикман је истакао да ће у МУП-у РС бити распоређена 123 кадета, док је Полицији Брчко дистрикта на располагању бити осам кадета.

Рођендан

Миле Шикман је казао да је у петак обиљежено и 25 година од почетка полицијског образовања, обуке и усавршавања у МУП-у РС. У том периоду у Управи за полицијску обуку издато је више од 35.000 увјерења по основу 117 разних курсева и семинара, поред основне полицијске обуке.

- То је најбоља гаранција да Српска има оспособљену полицију и да је спремна да у сваком моменту одговори свим задацима - нагласио је Шикман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана