Policijski orkestar MUP-a na Svetosavskom balu u Beču

S. Đ.
Policijski orkestar MUP-a na Svetosavskom balu u Beču

Banjaluka - Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske nastupiće pod dirigentskom palicom Dušana Pokrajčića 24. januara 2019. godine na 22. svetosavskom balu u Beču.

Ovo je ujedno i premijerni nastup ovog orkestra u inostranstvu. Orkestar broji 20 profesionalnih muzičara, koji će se publici predstaviti u sklopu specijalnog nastupa na Svetosavskom balu.

- Ovo nam je prvo gostovanje van granica Republike Srpske i veoma smo srećni i uzbuđeni što nam je, nakon samo godinu od formiranja orkestra, ukazana velika čast da gostujemo na Svetosavskom balu zajedno sa eminentnim imenima iz svijeta muzike i da predstavljamo Srpsku pred važnim gostima u Beču - rekla je šef Policijskog orkestra MUP-a RS Jelena Atlagić. Orkestar je osnovan 1. decembra 2017. godine, kao jedan od simbola MUP-a, ali i Republike Srpske. Učestvuje u obilježavanju svih značajnijih događaja od republičkog značaja, defileima, koncertima, kao i prilikom dočeka visokih delegacija. Na njihovom repertoaru se nalaze djela klasične muzike, rodoljubive kompozicije, kao i obrade zabavne i filmske muzike.

- Naš nastup na Svetosavskom balu u Beču smo prilagodili takvoj vrsti manifestacije i gosti bala će sigurno biti oduševljeni pjesmama koje smo, zajedno sa maestrom Vojkanom Borisavljevićem, odabrali za ovu priliku - rekla je Atlagićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana