Полиција у Бијељини од сигурне смрти спасила четири мигранта

РТРС
Полиција у Бијељини од сигурне смрти спасила четири мигранта

Бијељина - Припадници Полицијске управе Бијељина заједно са припадницима Граничне полиције БиХ, из ријеке Саве у близини граничног прелаза Рача, након вишечасовне акције спасили су од сигутне смрти утапањем четири мигранта из Ирана, који су највјероватније ријеком Савом, плутајући из правца сусједне Републике Србије прешли на наше подручје те провели два дана на острву набујале ријеке.

Заједничким снагама уз помоћ чамаца и ризикујући своје животе припадници Полицијске управе Бијељина и Граничне полиције, од сигурне смрти утапањем спасили су четири мигранта и то В.М (1990), Н.Б.( 1992) Ј.С.(1981) и Ф.Х. (1985), потврдили су за Радио телевизију Републике Српске из полиције.

Сва четири лица су држављани Ирана, а истим је након спсавања из набујале ријеке Саве указана медицинска помоћ, те возилом Хитне помоћи превежени у Дом здравња Бијељина на даље посматрање уз пратњу Полицијских службеника Полицијске управе Бијељина.

Наиме данас у 13.43 часова у Полицијску управу Бијељина обратила се Н.Џ. из Сарајева те саопштила да је обавијештена од стране међународне организације "Доктори без граница" да су у контакту са мигрантима из Ирана те да исти плутају на комадима дрвета на ријеци Сави и да су животно угрожени.

Након указане љекарске помоћи уз пратњу Полицијских службеника Полицијске управе Бијељина, исти ће бити предати у надлежност Граничне полиције и Инспектора за странце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана