Policija ponovo u “Kosmosu”

M. Č.
Policija ponovo u “Kosmosu”

Banjaluka - Zbog sukoba između direktora i radnika banjalučkog “Kosmosa” koji su u štrajku u ovom preduzeću juče je ponovo intervenisala policija.

Policiju je u dva navrata pozvao v.d. direktora Dragan Ilić, koji tvrdi da su mu štrajkači zabranili ulazak u upravu, dok radnici tvrde da to nije istina.

Predsjednik Sindikalne organizacije “Kosmosa” koja je u štrajku Željko Nikolić rekao je da su oni juče štrajkovali ispred uprave preduzeća, što je direktor protumačio kao da mu radnici brane ulaz u firmu, ali da to nije tačno.

- Policija je došla prije njega. Ništa se nije događalo, a policija je bila ispred kapije. Nakon toga su otišli, ali ih je direktor ponovo pozvao kada je došao u firmu - rekao je Nikolić i dodao da su štrajkači zabranili ulazak u restoran radnicima koji nisu u štrajku.

- Štrajkači su, zbog informacija da su oni koji nisu u štrajku u subotu radili puno radno vrijeme, a radnim danima odlaze i dolaze kad hoće, iz revolta samoinicijativno zabranili svima ulaz u restoran, tako da nisu mogli ručati - rekao je Nikolić.

Ilić, ipak, tvrdi da je policiju pozvao jer mu štrajkači nisu dozvolili da uđe u upravnu zgradu, kao i zbog toga što radnicima koji rade nisu dozvolili da jedu. 

- Policija nije mogla ništa da uradi jer nemaju ingerencije da na silu otvaraju vrata da mi idemo jesti - kazao je on.

Policija je i prošle sedmice intervenisala u ovom preduzeću.

Radnici “Kosmosa” su u štrajku od 22. decembra 2014. godine, a nisu dobili 16 plata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana