Показна вјежба у Фочи: Полиција савладала пљачкаша банке

Показна вјежба у Фочи: Полиција савладала пљачкаша банке 06.10.2017 12:07 | Р. Ђ.

Фоча - Припадници Јединице за подршку Полицијске управе Фоча извели су јуче показну вјежбу хапшења разбојника након оружане пљачке банке на платоу Аквапарка "Ушће" у улици Петра Бојовића.

Вјежба је организована са циљем упознавања грађана са радом полицијских службеника и заштите становништва и имовине.

Полицајци су демонстрирали потјеру за наоружаним разбојницима, принудно заустављање возила уз контролу лица, одбрану од наоружаног и ненаоружаног нападача, блокаду објекта и упад у објекат, употребу службеног пса током проналажења експлозива.

Приказана је и службена опрема и возила која полицијски службеници користе приликом извршавања редовних и ванредних задатака.

- Полиција на овај начин жели да покаже спремност да увијек и у свим приликама може одговорити на све безбједносне ризике у циљу заштите грађана и имовине, као и институција РС - рекао је начелник Полицијске управе Фоча Велимир Костовић.

Припадници ове јединице, поред редовне полицијске обуке, пролазе разне специјалистичке обуке и семинаре.

- Тиме се оспособљавамо да успјешно можемо да одговоримо на све задатке, да помогнемо редовним полицијским снагама у разним критичним ситуацијама и тежим кривичним дјелима. Имамо разну специјалистичку опрему коју успјешно користимо - рекао је Драган Грубачић, замјеник командира Јединице за подршку у Фочи.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица