Појефтињује регистрација возила: Полиса умањена за 10%

Срна
Појефтињује регистрација возила: Полиса умањена за 10%

Бањалука - Цијена премије осигурања од одговорности за моторна возила, која се плаћа приликом регистрације, биће јефтинија за 10%, одлучио је Управни одбор Агенције за осигурање Републике Српске.

Управни одбор Агенције је, на приједлог директора Агенције, усвојио измјене Одлуке о заједничкој тарифи премија и цјеновнику за осигурање од одговорности за моторна возила у Републици Српско, саопштено је из ове Агенције.

Ово умањење цијена премије осигурања је извршено након анализа стручних служби Агенције, које су као резултат имале закључак да су створене све техничке и друге претпоставке за умањење премије.

Умањењем цијена премије осигурања у врсти осигурања од одговорности за моторна возила за 10% ће као посљедицу имати смањење обавеза грађана и привредних субјеката по основу премије осигурања при регистрацији возила, а исто има за циљ и постепену припрему друштава за осигурање за либерализацију цијена премије у врсти осигурања од одговорности за моторна возила.

Како је саопштено, овим чином Агенција, регулаторно-надзорни орган на тржишту осигурања Републике Српске, дјелује у интересу грађана и привредних субјеката Републике Српске, јер ће обавезе ових лица при уговарању осигурања бити мање, а Агенција ће се побринути да својим надзорним и регулаторним активностима и даље обезбједи стабилност тржишта осигурања и несметану и брзу исплату штета свим оштећеним лицима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана