Pojačan saobraćaj na granici sa Hrvatskom

Srna
Pojačan saobraćaj na granici sa Hrvatskom

Banjaluka - Saobraćaj je pojačan na izlazu iz BiH prema Hrvatskoj na graničnim prelazima Doljani, Gabela Polje, Bijača, Osoje, Izačić i Prisika, kao i na ulazu u BiH na graničnom prelazu Brod, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz bezbjednosnih razloga i dalje na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

AMS juče je pustio u rad video kamere na graničnom prelazu Kostajnica, čime je vozačima omogućeno da se putem internet stanice ili mobilne android aplikacije Saveza upoznaju o stanju saobraćaja na tom graničnom prelaziu.

Vozači koji planiraju putovanje van granica Republike Srpske i BiH sada imaju mogućnost da provjere trenutno stanje saobraćaja na 11 graničnih prelaza - Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj.

AMS Republike Srpske pozvao je vozače da prije polaska na putovanje preko ovih graničnih prelaza provjere trenutno stanje saobraćaja i u slučaju gužvi odaberu drugi, najbliži prelaz.

Iz Saveza poručuju da nastavljaju da rade na tome da u što skorije vrijeme omoguće vozačima da imaju uvid u stanje saobraćaja i na preostalim graničnim prelazima u Republici Srpskoj/BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Srpska bogatija za 27 beba
Srpska bogatija za 27 beba
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana