Podrška porodici Dragičević u pronalaženju pravde

Srna
Podrška porodici Dragičević u pronalaženju pravde

Banjaluka - Građani Banjaluke i večeras su se okupili na Trgu Krajine kako bi prislužili svijeće za 21-godišnjeg Davida Dragičevića, čije je tijelo prije tri dana pronađeno u Vrbasu, te izrazili podršku porodici u traganju za pravdom i efikasnim rasvjetljavanjem okolnosti mladićeve smrti.

Davidov otac Davor zahvalio je okupljenim sugrađanima za podršku, ističući da mu ona mnogo znači.


Dragičević je rekao da istraga kreće iz početka i zahvalio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i ministru unutrašnjih poslova Srpske Draganu Lukaču za podršku, te što su posjetili njegovu porodicu.

"Siguran sam da se moj sin nije ubio", rekao je Dragičević i pozvao sve koji imaju bilo kakvu informaciju da je jave, kakva god ona bila.

Mirnom okupljanju pod nazivom "Stop nekažnjenim ubistvima u Banjaluci - Pravda za Davida" prisustvovalo je više stotina sugrađana, rodbine i prijatelja Davida Dragičevića.

Dodik je danas nakon sastanka sa Lukačem izjavio da je zatražio da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske što prije obezbijedi dodatnu ekspertizu u ovom slučaju i da se porodici i javnosti dostave činjenice.

Tijelo Davida Dragičevića, čiji je nestanak policiji prijavljen 18. marta,
pronađeno je 24. marta na lokaciji gdje se rječica Crkvena uliva u Vrbas u neposrednoj blizini tvrđave Kastel u Banjaluci.

Za mladićem su, uz policiju, tragali njegovi članovi porodice i brojni sugrađani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana