Podrška Banjaluci za prestonicu kulture

M. L.
Podrška Banjaluci za prestonicu kulture

Banjaluka - Gradski odbor SNSD-a u Mostaru povukao je juče podršku koju je pružio ovom gradu povodom kandidature za evropsku prestonicu kulture 2024. godine i snažno će podržati kandidaturu Banjaluke.

- Misleći da radimo u korist Srba i srpskih udruženja u ovom gradu, prvobitno smo podržali kandidaturu Mostara, ali smo vidjevši da druga dva naroda ne daju mnogo prostora Srbima, nakon konsultacija sa Glavnim odborom SNSD-a odlučili da povučemo tu podršku - kazao je član mostarskog Gradskog odbora SNSD-a Radislav Tubić.

Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora PDP-a Igor Crnadak rekao je juče da ta stranka snažno podržava kandidaturu Banjaluke za evropsku prestonicu kulture, te kritikovao potez SNSD-a da podrži Mostar.

- Vijest da je SNSD podržao kandidaturu Mostara  je šamar i poniženje svim Banjalučanima i ovom gradu čiji je gradonačelnik iz te stranke, a koja je ipak odlučila da radi za interese drugog grada - rekao je Crnadak i dodao da je ovo potvrda da SNSD radi za hrvatske interese.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da ako neko podržava svoj grad onda neće pljuvati po njemu u inostranstvu.

- Koja je to podrška Banjaluci ako izađete i koristite ružne izraze. Vi u stvari nastojite otjerati investitore, goste, studente ili podršku evropskoj prestonici kulture. To je licemjerno - kazao je Radojičić.

Delegacija koja je Srpsku predstavljala na 13. Međunarodnoj konferenciji evropskih regiona i gradova u Salcburgu, žestoko je osudila obraćanje Crnatka koji je u funkciji ministra inostranih poslova BiH u svom obraćanju RS i Banjaluku pominjao u negativnom kontekstu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana