Подршка Бањалуци за престоницу културе

М. Л.
Подршка Бањалуци за престоницу културе

Бањалука - Градски одбор СНСД-а у Мостару повукао је јуче подршку коју је пружио овом граду поводом кандидатуре за европску престоницу културе 2024. године и снажно ће подржати кандидатуру Бањалуке.

- Мислећи да радимо у корист Срба и српских удружења у овом граду, првобитно смо подржали кандидатуру Мостара, али смо видјевши да друга два народа не дају много простора Србима, након консултација са Главним одбором СНСД-а одлучили да повучемо ту подршку - казао је члан мостарског Градског одбора СНСД-а Радислав Тубић.

Предсједник бањалучког Градског одбора ПДП-а Игор Црнадак рекао је јуче да та странка снажно подржава кандидатуру Бањалуке за европску престоницу културе, те критиковао потез СНСД-а да подржи Мостар.

- Вијест да је СНСД подржао кандидатуру Мостара  је шамар и понижење свим Бањалучанима и овом граду чији је градоначелник из те странке, а која је ипак одлучила да ради за интересе другог града - рекао је Црнадак и додао да је ово потврда да СНСД ради за хрватске интересе.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је да ако неко подржава свој град онда неће пљувати по њему у иностранству.

- Која је то подршка Бањалуци ако изађете и користите ружне изразе. Ви у ствари настојите отјерати инвеститоре, госте, студенте или подршку европској престоници културе. То је лицемјерно - казао је Радојичић.

Делегација која је Српску представљала на 13. Међународној конференцији европских региона и градова у Салцбургу, жестоко је осудила обраћање Црнатка који је у функцији министра иностраних послова БиХ у свом обраћању РС и Бањалуку помињао у негативном контексту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана