Podaci o pedofilima uskoro na jednom mjestu

D. S.
Podaci o pedofilima uskoro na jednom mjestu

Banjaluka - Vlada RS usvojila je juče Prijedlog zakona o posebnom registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece.

Kako je saopšteno iz Vlade, ovim zakonom osniva se posebni registar lica pravosnažno osuđenih za seksualne zloupotrebe i iskorištavanje djece, te određuju lični podaci koji se upisuju i način njihovog čuvanja i davanja na korištenje. Osim toga, određuje se i stepen njihove povjerljivosti, kao i posebne mjere koje se sprovode prema licima pravosnažno osuđenim za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece.

- Svrha donošenja ovog zakona je obezbjeđivanje zaštite djece od seksualne zloupotrebe, zlostavljanja i iskorištavanja, te sprečavanje lica pravosnažno osuđenih za ta krivična djela da ponovo učine isto ili slično krivično djelo - navedeno je u saopštenju.

Ministri su juče usvojili i izvještaj o realizaciji akcionog plana RS za sprovođenje Reformske agende, u kojem je navedeno da je od ukupno planiranih 78 mjera Vlada do kraja 2017. godine realizovala 58 te da je realizacija preostalih 20 mjera u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana