Počinje trka za više od 1.100 stipendija

Srna
Počinje trka za više od 1.100 stipendija

Banjaluka - Ministarstvo prosvjete i kulture RS i Fond “Dr Milan Jelić” raspisali su konkurse za dodjelu stipendija na prvom, drugom i trećem ciklusu studija za akademsku 2018/2019. godinu.

Načelnica Odjeljenja za studentski i učenički standard u Ministarstvu prosvjete Jovana Simić rekla je da će studentima u RS biti dodijeljeno 1.000, a onima koji studiraju u inostranstvu 70 stipendija.

- U kategoriji uspješnih studenata prvog, drugog i trećeg ciklusa biće dodijeljeno 657 stipendija, u kategoriji ostalih 309, studentima sa invaliditetom 15, a studentima prvog ciklusa studija sa prebivalištem u izrazito nerazvijenim opštinama 19 stipendija - precizirala je Simićeva.

Konkurs, koji je raspisan u petak, biće otvoren 20 dana.

Vršilac dužnosti direktora Fonda “Dr Milan Jelić” pri Ministarstvu nauke i tehnologije Srpske Jelena Stanković rekla je da će studentima prvog ciklusa studija u Srpskoj i BiH biti dodijeljeno 75 stipendija.

- Broj stipendija za studente prvog ciklusa studija u inostranstvu, kao i rang-liste, biće utvrđeni na bazi raspoloživog stipendijskog fonda za studente u inostranstvu za akademsku 2018/2019. godinu. Prednost se daje onima koji studiraju na prestižnim univerzitetima u inostranstvu - kaže Stankovićeva i dodaje da će biti dodijeljeno 12 stipendija studentima drugog, a sedam studentima trećeg ciklusa. Ovaj konkurs otvoren je 30 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana