Почиње трка за више од 1.100 стипендија

Срна
Почиње трка за више од 1.100 стипендија

Бањалука - Министарство просвјете и културе РС и Фонд “Др Милан Јелић” расписали су конкурсе за додјелу стипендија на првом, другом и трећем циклусу студија за академску 2018/2019. годину.

Начелница Одјељења за студентски и ученички стандард у Министарству просвјете Јована Симић рекла је да ће студентима у РС бити додијељено 1.000, а онима који студирају у иностранству 70 стипендија.

- У категорији успјешних студената првог, другог и трећег циклуса биће додијељено 657 стипендија, у категорији осталих 309, студентима са инвалидитетом 15, а студентима првог циклуса студија са пребивалиштем у изразито неразвијеним општинама 19 стипендија - прецизирала је Симићева.

Конкурс, који је расписан у петак, биће отворен 20 дана.

Вршилац дужности директора Фонда “Др Милан Јелић” при Министарству науке и технологије Српске Јелена Станковић рекла је да ће студентима првог циклуса студија у Српској и БиХ бити додијељено 75 стипендија.

- Број стипендија за студенте првог циклуса студија у иностранству, као и ранг-листе, биће утврђени на бази расположивог стипендијског фонда за студенте у иностранству за академску 2018/2019. годину. Предност се даје онима који студирају на престижним универзитетима у иностранству - каже Станковићева и додаје да ће бити додијељено 12 стипендија студентима другог, а седам студентима трећег циклуса. Овај конкурс отворен је 30 дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана