Počinje školska godina - pokloni za prvačiće

Srna
Počinje školska godina - pokloni za prvačiće

Banjaluka - U 29 osnovnih škola na području Banjaluke u školsku 2015/16. godinu krenuće 16.000 osnovaca, među kojima i 1.917 prvačića, rečeno je Srni u Gradskoj upravi.

Prvog dana škole, 1. septembra, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović posjetiće neke banjalučke škole i prvačićima uručiti prigodne poklone, te im poželjeti srećan početak školovanja.

Dan prije početka školske godine, gradonačelnik će posjetiti Udruženje Roma "Veseli brijeg" i uručiti udžbenike i školski pribor za 18 učenika koji pohađaju osnovnu školu.

Gavranović će uručiti i poklon-bon za sedam učenika srednjih škola i četiri studenta, kao pomoć u nabavci potrebnih sredstava za polazak u školu.

Gradonačelnik Banjaluke će u ponedjeljak, 31. avgusta, posjetiti i Udruženje porodica sa četvoro i više djece, te će za 47 djece iz višečlanih porodica uručiti komplete udžbenika od trećeg do devetog razreda.

Iz gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu ističu da učenici ili studenti, djeca poginulih boraca do 26 godina koji su na redovnom školovanju, mogu ostvariti jednokratnu novčanu pomoć za nabavku udžbenika u iznosu od 100 KM.

Zahtjev za ovu pomoć, zajedno sa dokumentacijom, treba predati u Prijemnu kancelariju Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana