Počinje obnova studenjaka u Banjaluci

Danijela Stokanić
Počinje obnova studenjaka u Banjaluci

Banjaluka - Neuslovni toaleti, hladne sobe, stari zidovi, dotrajala elektroinstalacija i stolarija u prva dva paviljona banjalučkog Studentskog centra "Nikola Tesla" uskoro će postati prošlost, jer bi dugoočekivana obnova trebalo da počne najkasnije za sedam dana.

Da više nema prepreka za početak radova potvrđuje ugovor koji su juče potpisali ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević i direktor dobojske firme "Proda-Mont" Goran Prodić. Obnovu dva paviljona i restorana, vrijednu 2,8 miliona maraka, nadziraće Republička direkcija za obnovu i izgradnju.

Malešević je istakao da je rok za izvođenje radova 120 dana, te da od izvođača očekuje da poštuje dogovor i radove završi u predviđenom roku, da bi studenti od naredne akademske godine mogli da koriste paviljone jedan i dva.

- Procedura javne nabavke za sanaciju paviljona jedan sa restoranom i paviljona dva najvećeg studentskog kompleksa u RS sprovedena je u skladu sa zaključkom Vlade RS i Zakonom o javnim nabavkama BiH putem otvorenog postupka - kazao je Malešević.

Prodić, koji u posao ulazi sa preduzećem "Boro-term" iz Doboja, obećao je juče da će radovi početi najdalje za osam dana, kao i da će biti završeni u roku i kvalitetno.

- Radovi su obimni. Radi se kompletna sanacija, elektroinstalaterski radovi, zamjena stolarije, keramike, podova, unutrašnje i vanjske bravarije, vodoinstalacija - rekao je Prodić.

Direktor Republičke direkcije za obnovu i izgradnju Slavko Vukajlović je istakao da će pružiti svu stručnu tehničku pomoć prilikom radova na paviljonima, koji su pretrpjeli velika oštećenja u nevremenu u decembru prošle godine.

Direktor centra "Nikola Tesla" Zoran Babić je istakao da mu je drago što je ovaj proces konačno završen.

- Vidjećemo sa građevinskim firmama da radovi prvo počnu na drugom paviljonu, jer je prazan. Na taj način studenti iz prvog paviljona ne bi ostali bez smještaja - kazao je Babić.

Studenti

Predsjednik Skupštine studenata banjalučkog Studentskog centra u Banjaluci Ljubiša Karlica je istakao da bolju vijest ovih dana nije mogao čuti.

- Studenti će konačno dobiti uslove kakve zaslužuju - poručio je Karlica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana