Почиње обнова студењака у Бањалуци

Данијела Стоканић
Почиње обнова студењака у Бањалуци

Бањалука - Неусловни тоалети, хладне собе, стари зидови, дотрајала електроинсталација и столарија у прва два павиљона бањалучког Студентског центра "Никола Тесла" ускоро ће постати прошлост, јер би дугоочекивана обнова требало да почне најкасније за седам дана.

Да више нема препрека за почетак радова потврђује уговор који су јуче потписали министар просвјете и културе РС Дане Малешевић и директор добојске фирме "Прода-Монт" Горан Продић. Обнову два павиљона и ресторана, вриједну 2,8 милиона марака, надзираће Републичка дирекција за обнову и изградњу.

Малешевић је истакао да је рок за извођење радова 120 дана, те да од извођача очекује да поштује договор и радове заврши у предвиђеном року, да би студенти од наредне академске године могли да користе павиљоне један и два.

- Процедура јавне набавке за санацију павиљона један са рестораном и павиљона два највећег студентског комплекса у РС спроведена је у складу са закључком Владе РС и Законом о јавним набавкама БиХ путем отвореног поступка - казао је Малешевић.

Продић, који у посао улази са предузећем "Боро-терм" из Добоја, обећао је јуче да ће радови почети најдаље за осам дана, као и да ће бити завршени у року и квалитетно.

- Радови су обимни. Ради се комплетна санација, електроинсталатерски радови, замјена столарије, керамике, подова, унутрашње и вањске браварије, водоинсталација - рекао је Продић.

Директор Републичке дирекције за обнову и изградњу Славко Вукајловић је истакао да ће пружити сву стручну техничку помоћ приликом радова на павиљонима, који су претрпјели велика оштећења у невремену у децембру прошле године.

Директор центра "Никола Тесла" Зоран Бабић је истакао да му је драго што је овај процес коначно завршен.

- Видјећемо са грађевинским фирмама да радови прво почну на другом павиљону, јер је празан. На тај начин студенти из првог павиљона не би остали без смјештаја - казао је Бабић.

Студенти

Предсједник Скупштине студената бањалучког Студентског центра у Бањалуци Љубиша Карлица је истакао да бољу вијест ових дана није могао чути.

- Студенти ће коначно добити услове какве заслужују - поручио је Карлица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана