Почиње манифестација “Конференција беба” широм Републике Српске

Глас Српске
Почиње манифестација “Конференција беба” широм Републике Српске

Конференција беба 2019.године биће одржана у 39 општина у Републици Српској, у периоду од 22.јуна до 12.јула, а централна манифестација планирана је у Бањалуци за 24. јун у парку „Петар Кочић”, рекла је министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, на конференцији за новинаре.

Она је нагласила да је циљ манифестације да се укаже на значај рађања али и  промовише  породица и истинске породичне вриједности, те је из тих разлога Министарство упутило иницијативу локалним заједницама да организују Конференцију беба.

„ Прва Конференција беба биће одржана у Билећи 22.јуна, а посљедња у Власеници 12.јула. Централна манифестација Конференције беба биће одржана у Бања Луци  уз богат забавни садржај за дјецу и родитеље, али и остале посјетиоце, као и богат фонд награда, које су обезбиједили спонзори. Користим ову прилику да се захвалим свим спонзорима који су помогли реализацију ове манифестације и показали да су друштвено одговорни и да цијене породицу и породичне вриједности” – нагласила је Давидовићева.

На Конференцији беба у Бањалуци припремљени су занимљиви садржаји попут пузијаде за бебе и ролеријаде и бициклијаде за мало старије малишане, а такмичиће се и родитељи.  Тате ће имати прилику да покажу спретност у мијењању пелена, док ће маме одмјерити снаге у брзом ходању са колицима.

Уз музику, игрице, такмичења, аниматоре биће изабрана најмлађа и најстарија беба, као и беба са највише браће и сестара, а малишане ће забављати Мала пјевачка академија, плесни студио Сити џез, плесни студио Поинт, вртић Звјездица, вртић Срећа, КУД 14. фебруар Дебељаци, Студио глуме Рода.

За све побједнике такмичења спонзори су обезбиједили богат фонд награда, попут поклон пакета, штедних књижица, пелена, козметике и слично.

Министарство породице, омладине и спорта захваљује се Радио телевизији Републике Српске, која је медијски покровитељ Конференције беба, као и свим компанијама које су су укључиле у реализацију манифестације а то су: Поште Српске, НЛБ Развојна Банка, Тропик и Мој маркет, Тор Добој, Тржница А.Д. Бањалука, Комерцијална банка, Златара Малбашић, Медико С, Вивиа, Орбико, Метромедиа, Студио дизајн, Ексклузив линжери, Јувента, Бонел, Јамбо Бањалука, Дидако, ДМ дрогерије, Соњин Дјечији свијет, Хипер Корт, Беби шоп Ана, Витаминка, Ледо, Маркет АС, Пекара Мања, Трећи Република Српска Пук Оружаних Снага БиХ  и Агенција за безбиједност саобраћаја Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана