Почео еко-камп »Млади за живот«

Nezavisne.com
Почео еко-камп »Млади за живот«

Србац - Девети радно-волонтерски еко-камп "Млади за живот" који је окупио 30 учесника из Босне и Херцеговине, али и земаља региона, почео је данас у Горњој Лепеници код Српца.

Директорица НВО "Миленијум" Санела Видовић изјавила је да је веома задовољна волонтерима и да је атмосфера у кампу одлична.

"Волонтери и даље пристижу и већ се склапају нова пријатељства међу овим младим људима. Радне активности и едукативне радионице почињу сутра када сви волонтери пристигну у камп и ја се надам да нам лоше вријеме и киша неће покварити планове које имамо за наредних пет дана" истакла је Санела.

Она додаје да су волонтери смјештени у шаторима, храну припремају сами у оквиру тимова у току кампа, туш-кабине су им постављене у близини шатора, све је прилагођено тако да волонтерима буде што пријатније.

"На протеклим камповима базирали смо се на изградњу инфраструктуре самог кампа, што подразумијева изградњу просторија за смјештај у случају невремена, изградњу помоћне кухиње, уређење потока који протиче кроз камп, доток питке воде у камп с извора удаљеног 1.800 м."

Ово године волонтери ће обићи подручја општине која су задсиле мајске поплаве и дати свој допринос у санацији штете.

Како је саопштено учесници овгодишњег кампа  ове године су из Сарајева, Тузле, Мостара, Градишке, Невесиња, Бијељине, Хан Пијеска, Неготина...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана