Почело премјештање миграната у објекте фирме Мирал у Великој Кладуши

Срна
Почело премјештање миграната у објекте фирме Мирал у Великој Кладуши

Велика Кладуша - Одређени број миграната из кампа Трнови у Великој Кладуши премјештен је данас у хуманитарни центар у фирми "Мирал" у овој општини, уз координацију представника Међународне организације за миграције /ИОМ/ и УНХЦР-а.

Координатор ИОМ-а за западни Балкан Петер ван дер Оверарт истакао је да су транспортовани они мигранати који су жељели да се дислоцирају из овог импровизованог мигрантског насеља.


"ИОМ је уз овлаштење Министарства безбједности БиХ и ЕУ добио дозволу да почнемо користити простор фабрике жМиралж као центар за хуманитарно смјештање миграната, а не као прави прихватни центар", изјавио је Ван дер Оверарт.

Он је додао да се од понедјељка, 19. новембра, када су добили овлаштење, почело радити на томе и да се у фирми "Мирал" постављају кревети, те да је данас почело премјештање миграната, пренио је портал "Кликс".

Координатор ИОМ-а је истакао да локалне власти у Великој Кладуши немају адекватну сарадњу са међународним организацијама када је у питању мигрантска криза у овом граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана