Počela nova akademska godina - više od dvije hiljade brucoša u Banjaluci

Počela nova akademska godina - više od dvije hiljade brucoša u Banjaluci 02.10.2017 14:05 | Srna

Banjaluka - Na fakultetima Univerziteta u Banjaluci danas je počela školska akademska 2017/2018. godina u koju je upisano više od 2.200 brucoša.

Rektor Univerziteta Milan Mataruga rekao je da su zadovoljni brojem upisanih, što je samo 58 manje u odnosu na prošlu godinu, te da su popunjena mjesta kada je riječ o finansiranju studija.


"Ulažite u znanje, to je investicija koja je uvijek sa vama i koju vam ne može niko uzeti bilo gdje da se nalazite. Ulažite u znanje, jer je to nešto što se dijeljenjem umnožava", poručio je Mataruga na zajedničkom akademskom času za studente prve godine svih fakulteta.

On je brucošima poželio dobrodošlicu i uspjeh u budućem školovanju, te zahvalio što su izabrali Univerzitet u Banjaluci za dalje usavršavanje.

Studentima je prigodno predavanje održao predsjednik Srpske akademije nauka i umjetnosti Vladimir Kostić koji je rekao da su ovakvi događaji dokaz da akademija nastavlja da živi i dalje.

On je ocijenio da sve manji broj studenata iz godine u godinu u Srpskoj i Srbiji, ali i regionu, jeste identičan problem.

"Verovatno da bi u tom slučaju i zajednički napor pomogao da nađemo rešenja koja su bolja nego da to radimo pojedinačno", zaključio je Kostić.

Univerzitet u Banjaluci vodeća je visokoškolska obrazovna institucija u Republici Srpskoj i drugi po veličini univerzitet u BiH.

U sastavu Univerziteta ima 17 fakulteta sa 58 studijskih programa prvog ciklusa, 66 programa drugog ciklusa i deset studijskih programa trećeg ciklusa studija.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica