Počast srpskim borcima koji su dali živote za slobodu

Agencije
Počast srpskim borcima koji su dali živote za slobodu

Banjaluka - Srpska pravoslavna crkva i vjernici danas obilježavaju Vidovdan, praznik posvećen svetom velikomučeniku knezu Lazaru i svim srpskim mučenicima koji su poginuli u boju na Kosovu 1389. godine, a to je i krsna slava Vojske RS.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović rekao je da je za odbranu slobode i dostojnog života srpskog naroda na ovim prostorima i za stvaranje i očuvanje Republike najzaslužnija Vojska RS, čiju tradiciju baštini Treći pješadijski puk Oružanih snaga BiH. Čestitajući krsnu slavu pripadnicima i komandantu ovog puka pukovniku Milanu Radojčiću, bivšim borcima, pripadnicima Vojske Srpske, Čubrilović je rekao da je Vidovdan prilika da se sjetimo hrabrosti i odlučnosti VRS u najtežim trenucima za srpski narod u proteklom ratu i da odamo počast svim borcima koji su dali živote za odbranu slobode srpskog naroda.

Predsjednik SP-a Petar Đokić čestitao je pripadnicima Vojske RS i Trećeg pješadijskog (RS) puka Vidovdan i poručio da se ne smije zaboraviti zasluga i doprinos koji su borci imali u odbrani Srpske.

- Okupljeni oko iste slobodarske ideje, jedinstveni u namjeri da se borimo za istinu i pravdu, uspjeli smo da stvorimo Republiku Srpsku - istakao je Đokić.

U Andrićgradu će danas biti obilježeno stotinu godina od velike pobjede srpske vojske u Prvom svjetskom ratu, kada će na ulazu u kameni grad biti otkriven spomenik braći Sokolović - Mehmed paši i svetom Makariju, obnovitelju Pećke patrijaršije. Na vidovdanskoj svečanosti besjediće srpski

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana