Почаст српским борцима који су дали животе за слободу

Агенције
Почаст српским борцима који су дали животе за слободу

Бањалука - Српска православна црква и вјерници данас обиљежавају Видовдан, празник посвећен светом великомученику кнезу Лазару и свим српским мученицима који су погинули у боју на Косову 1389. године, а то је и крсна слава Војске РС.

Предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић рекао је да је за одбрану слободе и достојног живота српског народа на овим просторима и за стварање и очување Републике најзаслужнија Војска РС, чију традицију баштини Трећи пјешадијски пук Оружаних снага БиХ. Честитајући крсну славу припадницима и команданту овог пука пуковнику Милану Радојчићу, бившим борцима, припадницима Војске Српске, Чубриловић је рекао да је Видовдан прилика да се сјетимо храбрости и одлучности ВРС у најтежим тренуцима за српски народ у протеклом рату и да одамо почаст свим борцима који су дали животе за одбрану слободе српског народа.

Предсједник СП-а Петар Ђокић честитао је припадницима Војске РС и Трећег пјешадијског (РС) пука Видовдан и поручио да се не смије заборавити заслуга и допринос који су борци имали у одбрани Српске.

- Окупљени око исте слободарске идеје, јединствени у намјери да се боримо за истину и правду, успјели смо да створимо Републику Српску - истакао је Ђокић.

У Андрићграду ће данас бити обиљежено стотину година од велике побједе српске војске у Првом свјетском рату, када ће на улазу у камени град бити откривен споменик браћи Соколовић - Мехмед паши и светом Макарију, обновитељу Пећке патријаршије. На видовданској свечаности бесједиће српски

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана