Pljenidba i blokada neplatišama poreza

M. Č.
Pljenidba i blokada neplatišama poreza

Banjaluka - Poreska uprava RS pojačaće u decembru prinudnu naplatu poreza na nepokretnosti kod obveznika koji nisu izmirili obaveze za 2012, 2013. i prvu polovinu ove godinu koristeći mjere kao što su blokada računa, pljenidba pokretne imovine i upis hipoteke na nepokretnu imovinu.

Iz Poreske uprave je saopšteno da će neplatiše platiti kamate na iznose neplaćenih poreskih računa, te snositi troškove postupka prinudne naplate.

-  Neprijavljene nepokretnosti biće prijavljene po službenoj dužnosti, a vlasnicima uručeni računi sa obračunatim kamatama i novčana kazna od 500 do 1.500 KM za fizička lica, te od 1.000 do 3.000 KM za pravna lica po neprijavljenoj nepokretnosti - navodi Poreska uprava.

Iz Poreske uprave pozivaju obveznike da izmire i drugi dio obaveze za porez na nepokretnosti za 2014. godinu, za šta je rok kraj godine.

Podsjetili su da će u opštinama pogođenim poplavama porez na nepokretnosti naplaćivati u skladu sa posebnom odlukom o oslobađanju plaćanja poreza na nepokretnosti u 2014. godini. Tu odluku mogu donijeti skupštine opština na osnovu Zakona o izmjenama i dopunama zakona o porezu na nepokretnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana