Планули аранжмани за зимовање

Милијана Латиновић
Планули аранжмани за зимовање

Бањалука - Љубитељи зимских спортова и одмора у планинским ски-центрима увелико резервишу аранжмане за предстојећу зимску сезону, а како тврде у туристичким агенцијама широм Српске, Јахорина је ове године хит међу домаћим туристима.

У туристичким агенцијама истичу да скијаши свакодневно куцају на њихова врата и резервишу аранжмане, а у многим аутобусима, како кажу, тражи се мјесто више.

- Јахорина је ове године хит дестинација. Огромно је интересовање за „ски-опенинг Јахорина“ који се одржава трећи викенд у децембру. За превоз и смјештај на бази полупансиона потребно је издвојити 149 марака по особи - рекли су у бањалучкој туристичкој агенцији „Себастијан“.

Додају да је богата понуда садржаја на Јахорини разлог због којег ове године многи становници Српске бирају да у зимским чаролијама уживају на олимпијској љепотици, гдје зимска туристичка сезона званично почиње 14. децембра.

- Заинтересованих има и за зимовање на Копаонику средином јануара, гдје седам ноћења у апартману за двије особе кошта 504 евра. Они који одлуче да одмор проведу у аустријском скијалишту Шладминг, за седам ноћења на бази полупансиона ће платити 486 евра по особи - кажу у агенцији. 

У бањалучкој туристичкој агенцији „Цептер паспорт“ кажу да у јануару, у сарадњи са бањалучким Ски-клубом Старчевица организују одлазак на скијање у Аустрију.

- Цијена седмодневног аранжмана са смјештајем у хотелу је 655 евра по особи - рекли су у агенцији „Цептер паспорт“.

Да је међу становницима Српске највише оних који ће чим снијег забијели похрлити на Јахорину, потврђују и у туристичкој агенцији „Хепи травел“ у Бијељини.

- Приступачна цијена смјештаја, око 56 КМ и широка лепеза садржаја на планини разлог су због којег Семберци радо одмарају на Јахорини - казали су у овој агенцији. 

У добојској агенцији „Истра турс“ кажу да су термине на Јахорини у вријеме ђачког распуста готово распродали.

- За трокреветни апартман треба издвојити око 60 марака по дану - рекла је директорица ове агенције Сретенка Ристић.

У Олимпијском центру „Јахорина“ истичу да се цијена смјештаја у хотелу „Бистрица“ креће од 56 до 83 КМ, те да су капацитети готово попуњени. Ако је судити по попуњености капацитета, чини се да повећање цијена ски-паса на Јахорини није обесхрабрило многе скијаше. Ипак, „група љубитеља планине“, је покренула петицију којом се од ОЦ „Јахорина“ тражи да повуче цјеновник који тјера локално становништво са планине“.  Интернет петицију је потписало више од 500 људи.

  • Смањење цијене сезонског ски-паса који износи око 900 КМ би било нереално - рекао је директор Олимпијског центра (ОЦ) „Јахорина“ Дејан Љевнаић.

Једнодневни излет

У туристичкој агенцији „Вуковић“ у Приједору истичу да у понуди имају само једнодневне ски-излете на Влашић.

- Сваке недјеље у децембру организујемо превоз за скијаше до Влашића, а кошта 10 марака по особи - рекли су у овој агенцији и додали да је већина термина већ резервисана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана