Planine vrve od skijaša

S. Ta.
Planine vrve od skijaša

Prijedor, Pale - Na Kozari je proteklog vikenda počela sezona skijanja, a za ljubitelje zimskih sportova otvorene su tri ski-staze, dok Jahorina i Ravna planina bilježe rekordne posjete skijaša.

U Info-centru Nacionalnog parka "Kozara" ističu da je visina snijega oko 40 centimetara.

- Skijanje je zvanično počelo u subotu uveče tradicionalnim prvim noćnim skijanjem, a nastavlja se danas u punom kapacitetu, jer je vrijeme idealno - rekao je juče dežurni u Info-centru Nacionalnog parka Draško Anđelić. Skijaške kapacitete na Kozari čine skijaške staze dužine 650 i 850 metara, a u funkciji su i dva ski-lifta tipa "tanjir" i "sidro". Za najmlađe i početnike izgrađena je mala ski-staza dužine 200 metara i mali ski-lift.

Jahorinu, gdje su u pogonu ski-lift Poljice, te šestosjedi Poljice i Ogorjelica, juče do podneva posjetilo je više od 1.300 skijaša, što je, prema riječima portparola Olimpijskog centra "Jahorina" Sanje Čeremidžić rekord posjete skijaša.

Ona je istakla da je visina snijega na Jahorini oko 50 centimetara, te da su sve staze uređene.

I u Ski-centru "Ravna planina" kod Pala sve staze su uređene, a u funkciji je i ski-lift, što je rezultovalo izuzetno dobrom posjećenošću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana