Пијани туристи праве хаос у таксијима

nezavisne.com
Пијани туристи праве хаос у таксијима

Бањалука, Тузла - Таксисти у БиХ кажу да током вожње доживе разне ситуације са клијентима, а током празника су, истичу бањалучки таксисти, имали непријатна искуства са туристима из Словеније, који су се бахато понашали.

Драган Пуришић, предсједник Удружења "BL taxi ", казао је за "Независне" да су због непримјереног понашања многи таксисти избјегавали да возе туристе из Словеније.

"Дешавало се да су неки од њих јако бахати, цјенкају се за рачун, желе да се вози њих шест- седам у возилу. Било је разних искустава", казао је Пуришић. 

Према његовим ријечима, сам улазак таквих туриста у такси говори да не поштују никога. 

"Нема ту нормалног уласка... То чим отвори врата ускаче у сједиште с отвореним флашама вина, пива, понашају се као да нису с овог свијета", казао је Пуришић, а као пристојније туристе је навео оне из Србије и Хрватске.

Како каже Пуришић, ако сте возач таксија нагледате се свакаквих ситуација.

"Понекад се дешава и да нас позову за вожњу а немају новца. У питању су углавном пијане муштерије. Конобари им у кафани извуку сав новац па им позову такси да их ми возимо за џабе", каже Пуришић. 

Према његовим ријечима, има и занимљивих муштерија које је част возити. 

"Стални контакт са људима, од земљорадника до министара, чини нас веома информисаним. Увијек међу првима сазнамо шта се и гдје дешава у граду. Наравно да не причамо около то што видимо или чујемо у возилу, јер другачије се овај посао не може ни радити", казао је Пуришић. 

Неим Хусић, предсједник Удружења "Tuzla taxi", казао је да за вријеме новогодишњих празника велики број људи који долазе у БиХ има надређен став према таксистима. 

"Понашају се безобразно, а јако су шкрти што се тиче плаћања рачуна. Дају нам новца колико они сматрају да треба, али обавезно провуку кроз уши како је то тамо скупо", каже Хусић.

Како каже, као таксиста нагледао се свега и свачега, а сусрета с пијаним муштеријама имао је хрпу. 

Иако каже да су дјевојке данас пуно пијаније од младића и то оне које су тек на прагу пунољетности, "пијаних" је вожњи имао и с једнима и с другима. 

Из "Hit taxiја" из Приједора истичу да у њиховом граду нема толико туриста као у већим градовима попут Бањалуке, али да имају понекад захтјевних муштерија. 

"Има бахатог понашања, дешава се да наручују да им таксисти донесу цигарете на кућна врата", казао је Жељко Курнога, власник "Hit taxi ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана