Petrović: Srpska lista u šest kantona i za predstavnički dom parlamenta FBiH

Petrović: Srpska lista u šest kantona i za predstavnički dom parlamenta FBiH 14.06.2018 18:56 | Srna

Mostar - Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović izjavio je Srni da će "Srpska lista" biti formirana za šest kantona i za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH /FBiH/.

Petrović kaže da su SNSD, DNS i SP pokrenuli inicijativu o formiranju zajedničke srpske liste na predstojećim Opštim izborima na području FBiH i o tome obavijestili i ostale političke subjekte, koji su registrovani u Republici Srpskoj, a imaju svoje izabrane predstavnike na području FBiH, da daju kandidate za tu listu.


"Očekujemo široku podršku srpskog naroda i nadamo se da će na ovaj način Srbi izabrati svoje predstavnike u vlasti i konačno popuniti Doma naroda Parlamenta FBiH", istakao je generalni sekretar SNSD-a.

Petrović je naglasio da su SNSD, DNS i SP pokrenuli ovu inicijativu da bi se izborili za bolji položaj srpskog naroda u FBiH.

On je naveo da su određeni koordinatori, a to su izabrani predstavnici stranaka iz Republike Srpske u FBiH, koji će do kraja dovesti sve potrebne aktivnosti kako bi se koalicija prijavila do 19. juna, a kandidatske liste do 9. jula.

Petrović je pojasnio da je dogovoreno da će se učešće na listama odrediti shodno rezultatima stranaka na prošlim lokalnim izborima.

Nedavno je i Koordinacija Srba Mostar pozvala sve političke subjekte iz Republike Srpske da formiraju zajedničku listu u FBiH.

Oni su upozorili da je zajednički nastup jedina šansa da se ostvari neki rezultat, te da su ovi izbori možda posljednja šansa da se napravi iskorak u FBiH.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica