Петровић: Српска листа у шест кантона и за представнички дом парламента ФБиХ

Срна
Петровић: Српска листа у шест кантона и за представнички дом парламента ФБиХ

Мостар - Генерални секретар СНСД-а Лука Петровић изјавио је Срни да ће "Српска листа" бити формирана за шест кантона и за Представнички дом Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/.

Петровић каже да су СНСД, ДНС и СП покренули иницијативу о формирању заједничке српске листе на предстојећим Општим изборима на подручју ФБиХ и о томе обавијестили и остале политичке субјекте, који су регистровани у Републици Српској, а имају своје изабране представнике на подручју ФБиХ, да дају кандидате за ту листу.


"Очекујемо широку подршку српског народа и надамо се да ће на овај начин Срби изабрати своје представнике у власти и коначно попунити Дома народа Парламента ФБиХ", истакао је генерални секретар СНСД-а.

Петровић је нагласио да су СНСД, ДНС и СП покренули ову иницијативу да би се изборили за бољи положај српског народа у ФБиХ.

Он је навео да су одређени координатори, а то су изабрани представници странака из Републике Српске у ФБиХ, који ће до краја довести све потребне активности како би се коалиција пријавила до 19. јуна, а кандидатске листе до 9. јула.

Петровић је појаснио да је договорено да ће се учешће на листама одредити сходно резултатима странака на прошлим локалним изборима.

Недавно је и Координација Срба Мостар позвала све политичке субјекте из Републике Српске да формирају заједничку листу у ФБиХ.

Они су упозорили да је заједнички наступ једина шанса да се оствари неки резултат, те да су ови избори можда посљедња шанса да се направи искорак у ФБиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана