Петар Кочић спона Бањалуке и Београда

Срна
Петар Кочић спона Бањалуке и Београда

Београд - Велики Петар Кочић, који се родио у околини Бањалуке, а живио и стварао у Београду, је вјечна историјска спона између два града и једног народа, рекао је градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић.

Он је послије састанка са градоначелником Београда Синишом Малим, поводом одржавања "Кочићевих дана" у Београду, рекао да је Кочић био и народни борац за правду и слободу отаџбине чије су све поруке и данас актуелне.

- Оно што данас чујемо и видимо, оно на шта је Петар указивао. И данас имамо страних судија и арбитара у РС и БиХ, и српски народ са оне стране Дрине још није дошао до потпуне слободе и права да апсолутно одлучује о питањима опстанка - рекао је Гаврановић.

Он је указао да Београд и Бањалука имају доста простора и потребу да сарађују, јер су то два пријатељска, братска града.

Мали је навео да Бањалуку и Београд повезује низ културних, привредних и осталих спона.

У оквиру манифестације "Кочићев збор" Генерални конзулат Србије у Бањалуци и компанија "м:тел" поклониће Бањалучанима концерт Биљане Крстић и београдског састава "Бистрик".  Концерт "Бањалуци на дар" биће одржан данас на Тргу Крајине са почетком у 21 час.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана