Petar Đokić, predsjednik SP-a: Nije vrijeme za podsticanje mržnje

Srna
Petar Đokić, predsjednik SP-a: Nije vrijeme za podsticanje mržnje

Banjaluka - Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić pozvao je domaće i inostrane političke faktore u BiH da zbog naglog pogoršavanja bezbjednosne situacije u BiH i širem regionu ostave iza sebe političke sukobe i da zajedno ulože dodatne napore za pronalazak rješenja koja će trajno obezbijediti mir, stabilnost i prosperitet.

Đokić je u intervjuu Srni rekao da su teroristički napadi na policijske stanice u Zvorniku i Zavidovićima i ubistvo dvojice vojnika Oružanih snaga BiH dokaz da u BiH neko želi ponovo da proizvede atmosferu straha i napetosti i da u tim svojim akcijama ne bira sredstva i žrtve.

- Ne smijemo nasjedati na provokacije. Naše politike moraju dati jasan odgovor na te aktivnosti i kao odgovorni političari moramo preduzeti sve da se u BiH više ne raspiruje mržnja - rekao je Đokić.

On je istakao da treba dodatno otvoriti raspravu i o sprovođenju referenduma u Srpskoj, jer je očigledno da postoji spremnost međunarodne zajednice da pomogne da se popravi stanje u oblasti sudstva na nivou BiH.

- U ovakvim uzavrelim prilikama potrebno je učiniti napor da se na miran način prevaziđe svaka situacija koja može da bude povod ili da produkuje sukobe i konflikte pa i kada je u pitanju referendum u RS - rekao je Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana