Петар Ђокић, предсједник СП-а: Није вријеме за подстицање мржње

Срна
Петар Ђокић, предсједник СП-а: Није вријеме за подстицање мржње

Бањалука - Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић позвао је домаће и иностране политичке факторе у БиХ да због наглог погоршавања безбједносне ситуације у БиХ и ширем региону оставе иза себе политичке сукобе и да заједно уложе додатне напоре за проналазак рјешења која ће трајно обезбиједити мир, стабилност и просперитет.

Ђокић је у интервјуу Срни рекао да су терористички напади на полицијске станице у Зворнику и Завидовићима и убиство двојице војника Оружаних снага БиХ доказ да у БиХ неко жели поново да произведе атмосферу страха и напетости и да у тим својим акцијама не бира средства и жртве.

- Не смијемо насједати на провокације. Наше политике морају дати јасан одговор на те активности и као одговорни политичари морамо предузети све да се у БиХ више не распирује мржња - рекао је Ђокић.

Он је истакао да треба додатно отворити расправу и о спровођењу референдума у Српској, јер је очигледно да постоји спремност међународне заједнице да помогне да се поправи стање у области судства на нивоу БиХ.

- У оваквим узаврелим приликама потребно је учинити напор да се на миран начин превазиђе свака ситуација која може да буде повод или да продукује сукобе и конфликте па и када је у питању референдум у РС - рекао је Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана