Пет година успјешног рада у новом објекту болнице у Бијељини

Срна
Пет година успјешног рада у новом објекту болнице у Бијељини

Бијељина - Болница “Свети Врачеви” у Бијељини у јулу навршава пет година рада у новом објекту, а директор Синиша Максимовић са поносом истиче да је у том периоду у њој рођено 4.500 беба.

“Након пет година рада у новој болници можемо рећи да је све што је речено на њеном отварању и учињено, што на најбољи начин оправдава средства и опредијељеност Владе Републике Српске да улаже у здравствени систем”, оцијенио је Максимовић.


Сумирајући протеклих пет година успјешног рада болнице “Свети Врачеви”, Максимовић наводи да је у њеној поликлиници прегледано 700.000 људи, хоспитализовано 75.000 пацијената и урађено 20.000 операција из различитих хируршких области.

Он каже да је направљен огроман напредак захваљујући технологији и опреми којом располажу, те захваљујући стручном усавршавању које стално траје.

Максимовић истиче да су велика улагања у здравствени систем у Републици Српској настављена и да се након изградње болнице у Бијељини завршава се изградња Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци, болница у Источном Сарајеву и припрема изградња нове болнице у Добоју.

“Здравствени систем се значајно унапређује и намјера Владе Српске је да помаже становништву, да се боље и квалитетније лијечи и живи у Републици Српској”, закључује Максимовић.

У тексту, који је поводом јубилеја објављен на интернет страници бијељинске болнице, издваја се рад савремене ангио сале у којој је од септембра 2014. године ову најсавременију здравствену заштиту само у првој години користило 600 пацијената, а урађено је 750 процедура.

“Данас се у ангио сали годишње ураде интервенције на крвним судовима срца код 900 пацијената и више од 1.200 процедура, а 60 одсто пацијената су из других дијелова Републике Српске”, наводи се у тексту.

Од 2015. године у болници “Свети Врачеви” у Бијељини дјелује и Центар за едукацију дјеце обољеле од дијабетеса, за 50 дјеце обољеле у регији.

Бијељинска болница је у протеклих пет година добила и два угледна признања - Златну медаљу кнез Иво од Семберије за постигнут висок ниво здравствене заштите и повећан обим пружања услуга становништву по најсавременијим стандардима и Златну медаљу Кнез Иво од Семберије која је додијељена Радмили Млађеновић, специјалисти интерне медицине и субспецијалисти реуматологије.

Током изузетне сарадње са најуспјешним здравственим установама у региону, бијељинска болница добила је и бројна признања угледних стручњака.

Генерални директор Института за мајку и дијете у Београду и специјалиста дјечије пластичне хирургије Радоје Симић рекао је да је задивљен како болница у Бијељини изгледа, уз оцјену да је у много сегмената и боља од многих болница у Београду.

“Све је савремено, а најбитније је, у шта сам се уверио, да особље зна да рукује том опремом и да је примени у лечењу деце”, истакао је Симић.

Директор Института за кардиоваскуларне болести Дедиње Милован Бојић рекао је да је фасциниран бијељинском болницом и да одавно није видио уређенију здравствену установу, те уз похвале њеном руководству најавио да ће на овом примјеру да науче како пажња доброг домаћина доприноси да кућа буде још боља.

Свјетски признат интервентни кардиолог Синиша Стојковић из Београда је, након први пут урађене компликоване процедуре отварања коронарне артерије у бијељинској болници 2017. године, похвалио услове, техничку опремљеност и сарадњу са колегама из ове здравствене установе у Републици Српској.

У Болници “Свети Врачеви” у Бијељини запослено је 560 радника, од којих је 136 љекара, доктора наука, магистара медицинских наука, субспецијалиста, специјалиста и љекара на специјализацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана