Penzije uvećane za tri odsto, u 2018. novo povećanje

RTRS
Penzije uvećane za tri odsto, u 2018. novo povećanje

Banjaluka - Oktobarska penzija, koja će biti isplaćena 10. novembra, biće uvećana za tri odsto.

Početkom drugog kvartala naredne godine uslijediće novo povećanje, najavljeno je na sjednici Upravnog odbora Udruženja penzionera.

Nakon novembarskog povećanja penzije od tri odsto, početkom dugog kvartala naredne godine penzije će biti uvećane za još dva odsto. Prvi kvartal najteži je za budžet imajući u vidu da je početak godine i da ima dosta neradnih dana, kaže Mladen Milić, direktor Fonda PIO.

- U potpunosti smo spremni da odluku Vlade o vanrednom povećanju penzije od 3% da već bude obrađena oktobarska penzija , a da ona početkom novembra bude isplaćena za preko 250.000 penzionera u zemlji i inostranstvu, istakao je Milić.

Najavljeno povećanje penzija raduje i korisnike i nadaju se da će taj trend biti nastavljen.

- U ovakvoj teškoj situaciji znači mnogo, nadamo se da će biti redovno kao što je i do sada, kaže Miloran Tešanović, penzioner iz Lopara.

- Drago mi je da se nešto događa , ako bude išlo tako nekako ćemo nagurati na 10% nadam se, poručuje Desa Savanović,  penzionerka iz Prijedora.

- Nama znači mnogo i sama redovnost isplate , a povećanje ako dođe dobro došlo a mislim da će doći jer obećanja ima sa svih strana, napominje Nikola Gojković, penzioner iz Banjaluke.

Udruženje penzionera u saradnji sa Vladom Republike Srpske i Fondom PIO, nastoji da kroz razne aktivnosti poboljša položaj ove populacije, rekao je predsjednik Udruženja Rade Rakulj. Dodao je da je Upravni odbor ovog Udruženja prihvatio mišljenje Vlade Srpske o povećanju od pet odsto, s tim da će biti razumijevanja da ovo povećanje ne bude odmah realizovano u cjelini, nego dio uz novembarsku penziji, a dio nekoliko mjeseci kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana